David Verner se stal mistrem ČR v dálkovém plavání, Míchal Lhotka si odváží dva bronzy

Předposlední víkend v červenci se konalo Mistrovství ČR v dálkovém plavání pro žactvo a samozřejmě další kola Českého poháru. Opět Mladou Boleslav reprezentovali bratři Michal Lhotka a David Verner.

V sobotu Michal plaval 10km a David 1km. Michal bojoval opravdu statečně a časem 2hodiny 4minuty si doplaval v dorostu pro 3.místo a celkově pro 6.místo. Hned po doplavání si Michal dohlásil závod na 1km, na který se dohlásili téměř všichni z 10km.Michal ukázal jak mu jdou sprinty a doplaval si pro skvělé 3.místo za Matějem Kozubkem a plavcem z Opavy.

Voda měla příjemných 21,5 stupně a teplota vzduchu 25 stupňů.

David 1km trať vyhrál se 7 sekundovým náskokem nad Hajšmanem z Plzně. Jak říkal David: “ nedělní 3km budou opravdu těžké musím Petrovi Hajšmanovi ujet hned po startu a celé si to odtáhnout”. (poznámka P. HAJŠMAN Davida porazil na MČR v dálkovém plavání v bazénu v květnu o 2 sekundy na tuto trať tedy HAJŠMAN 1.místo,Verner 2.místo)

V neděli jak David, tak Michal šli na start s bojovou náladou.

Michal startoval na trati 5km a podařilo se mu v celkovém pořadí vybojovat skvělé 4.misto mužích.

David se vydal na svůj 3km mistrovský závod v pravé poledne. Dodržel vše co si slíbil bojoval opravdu velkou vervou, srdcem a systémem start- cíl závod vyhrál a vyplaval si titul Mistra republiky v kategorii 11letého žactva. Přitom to závod byl náramný P. HAJŠMAN z Plzně Davidovi celou cestu šlapal na nohy… Rozestupy byli minimální, ale David si nenechal ujít ani metr.

MOC GRATULUJEME OBOU BRATRŮ A DAVIDOVI obzvláště K OBHÁJENÍ TITULU Mistra republiky na volné vodě z loňského července.

Kompletní výsledky naleznete zde.