Kvalifikační závody v Příbrami prověřily připravenost boleslavských plavců

V uplynulém víkendu se uskutečnily nejdůležitější závody jara, které otevírají nebo naopak uzavřou brány MČR. V rozdělení tří ročníků se utkali nejlepší plavci středočeského kraje o medaile, diplomy a body, ale hlavně o vstupenku na letošní vrchol sezóny- MČR ve Zlíně (roč 2003) a Brně (2001-2002), které se uskuteční 6.-7.6.2015. Podle očekávání byla největší hvězdou v ročníku 2002 Veronika Tondrová, která doplavala s medailovou bilancí 7 zlatých – 2 stříbrné a potvrdila svoji 100% účast ve všech svých přihlášených závodech v Brně. Zdárně jí sekundovala Tereza Pužmanová, která si zaplavala výborné osobní rekordy a z Příbrami si odvezla devět cenných kovů (0-6-3). Neméně úspěšně se prezentovala Markéta Tužilová a potvrdila dobrou výkonnost na “svých” tratích v polohovém závodě a znaku (0-1-4). Za zmínku stojí překvapivá zlatá medaile Filipa Švásty na trati 100 PZ a bronz na 50 VZ v podání Kryštofa Fišera. V ročníku 2003 se medailově prosadily jen
Tereza Výmolová (0-0-3) a Kristýna Čanaky (0-1-0). Dle časů by tuto dvojici měli ve Zlíně doplnit Karolína Šímová a Šimon Fišer. V nejstarším ročníku 2001 je jasný leader Daniel Tikovský, který dlouhodobě prokazuje výbornou formu a těšíme se na jeho vystoupení v Brně. Z kvalifikace dokázal vyválčit osm medailí a to s bilancí 2-0-6. Další naši plavci, kteří by se měli v této kategorii na MČR objevit, jsou Matěj Pařízek (0-1-0), Natálie Stránská (0-0-1), Kateřina Tancmanová (0-0-1) a Veronika Výmolová.
Všichni výše jmenovaní by měli svoje kvality prokázat příští víkend v moravských metropolích. Ostatní musí čekat na výsledky přeborů ve všech krajích a doufat, že i oni budou mezi plaveckou elitou České republiky. V každém případě prokázali svou kvalitu na bodovaných pozicích a zaslouží si naše uznání ( Kristýna Klabanová, Veronika Zouharová, Daniel Čančík, Štěpán Vrba).
Třešničkou na boleslavském úspěšném dortu, jsou určitě dvě zlaté ze štafet dívek na tratích 4x50VZ a 4x50PZ. Naši chlapci se nechtěli děvčaty nechat zahanbit a přidali dva bronzy na stejných distancích. Šéftrenér boleslavského oddílu Zdeněk Novák byl s vystoupením svých plavců spokojen, ale jak sám říká “není dobré usnout na vavřínech”. Všem úspěšným plavcům blahopřejeme.

Michal Čanaky

Fotky naleznete v galerii pod názvem “2015-05-26 LPSK žactva Příbram”

Výsledky ke stažení zde.