Memoriál Zdeňka Vaněčka, Ústí nad Labem – zisk 30 medailí

Na 52. ročník dvoudenních plaveckých závodů Memoriál Zdeňka Vaněčka v Ústí nad Labem odjela v sobotu 7. března 2020 třináctičlenná výprava oddílu plavání AŠMB, oba víkendové dny nás potom reprezentovalo už jen osm plavců, ti nejmladší se účastnili pouze v sobotu.

Pro většinu se jednalo o první individuální závody v tomto kalendářním roce, a to hned na dlouhém, padesátimetrovém bazénu. Přesto se podařilo zlepšit absolutní osobní rekordy Bruno Brejchovi, Jiřímu Hruškovi, Adamu Pekařovi, Davidu Pekařovi, Simoně Šindlerové, Michaelu Švástovi a Jakubu Turkovi, většina ostatních si vylepšili alespoň svá maxima na 50 m bazénu, případně předvedla bojovné výkony jako Tina Podzimková.

Naši plavci vyplavali celkem tři desítky medailí, deset zlatých, dvanáct stříbrných a osm bronzových. Na jejich zisku se podíleli: Natálie Tužilová (5-2-0), Jakub Mittner (4-3-0), Jakub Turek (0-3-2), Bruno Brejcha (0-3-1), Tereza Výmolová (1-0-1), Matěj Pařízek (0-1-1), David Pekař (0-0-1), Simona Šindlerová (0-0-1) a David Verner (0-0-1). Plavalo se ve sloučených věkových kategoriích, někteří soupeřili se staršími plavci, přesto dokázali Natálie Tužilová, David Verner a Tereza Výmolová získat cenný kov.

Všem závodníkům gratulujeme k předvedeným výkonům, jejich trenérům Janu Buchovi a Zdeňku Novákovi za skvělou přípravu k těmto možná na dlouhou dobu posledním závodům.

Kompletní výsledky naleznete zde.
Fotografie jsou zde.

Michaela Mittnerová